Zavolajte nám: 0905 233 467
Legionárska 1127/13, 926 01 Sereď, Slovenská republika

 
  • Vitajte na POMOCNÍČEK.sk

    Občianske združenie, ktoré pomáha rodinám s inak obdarenými detičkami.

Tobiasko

Tobiasko sa narodil 1.4.2011. Narodil sa ako zdravý chlapček. Čas plynul a Tobiasko nenapredoval. V jeho šiestich mesiacoch sme na základe MRI mozgu dospeli k diagnóze lisencefalia/pachygýria, čo znamená vyhladená mozgová kôra/redukcia mozgových závitov.

Krátko po zistení tejto diagnózy začal mať Tobi epileptické záchvaty po zobudení, ktoré sa nám na dva roky podarilo stabilizovať, no žiaľ teraz s nimi bojujeme opäť. Príčinou Tobiho diagnózy je genetická porucha s názvom Miller-Dieker syndróm.

Dnes má Tobi 4 a pol roka. Vie sa pretáčať z chrbátika na bruško a späť, v podstate sa týmto spôsobom pohybuje. Vie chvíľku obsedieť s oporou rúk, dokonca už aj bez nich a chvíľku sa dokáže v tejto polohe hrať. Dokáže sa vzoprieť na nôžky, no krôčiky robí iba náhodne. Veľmi dlho nepoužíval rúčky, teraz sa už dokáže s rúčkami pohrať, a to siahaním na predmety, ktoré ho zaujmú. Tobi vôbec nerozpráva, vydáva iba zopár zvukov. Tobi je veľmi senzitívny po všetkých stránkach a na všetko nové si musí dlhšie zvykať.

Niekedy mal veľký problém s akýmikoľvek dotykmi, no teraz ich už znesie aj od iných ľudí. Niekedy sa rozplakal pri nepríjemných zvukoch, dnes ich vie už lepšie spracúvať. Tento rok sa z Tobiaska stal veľký bráško. Učí sa vnímať plač, rôzne nové zvuky a začína si uvedomovať, že už nie je celkom stredobodom pozornosti. Veríme, že spolu s mladším bračekom Matiaskom si na seba zvyknú a bude z nich zohratá dvojka.

Tobiasko je v podstate veselý a usmievavý chlapček. Vie dať na javo, čo má rád a čo sa mu vôbec nepozdáva. Naučili sme sa mu rozumieť aj bez slov… Pevne však veríme, že raz sa budeme dorozumievať aspoň slabikami a gestami!

Tobiasko dostal finančný dar vo výške 1758€

ŽIADOSŤ O POMOC

V prípade, že ste jednou z rodín, ktoré potrebujú našu pomoc, prosím neváhajte nás kontaktovať.

PODPORTE NÁS

Budeme veľmi vďační, ak nás podporíte. Je len na vás, akým spôsobom to urobíte. Možností je viac.

NAŠE PROJEKTY

Naše združenie organizuje rôzne podujatia s cieľom získať finančné prostriedky, ktoré následne putujú na pomoc zdravotne znevýhodneným deťom.

Narodenie dieťaťa je tá najkrajšia chvíľa v živote rodičov. Od tejto chvíle sa život stáva krajším, veselším, šťastnejším...

Deň za dňom dieťatko rastie, napreduje, učí sa novým veciam... no nie vždy tomu tak je. Nemá každá matka to šťastie, aby porodila zdravé dieťa a nemá každé dieťa to šťastie, narodiť sa zdravé. Ak ho aj má, môže mu veselé detstvo prekaziť zákerná choroba. Od tohto momentu sa začína nekonečný kolobeh vyšetrení, terapií, rehabilitácií a liečení. Neustále striedanie pocitov radosti a smútku, nádeje a beznádeje, odhodlania a strachu.

A práve pre tieto situácie je tu POMOCNÍČEK. Občianske združenie, ktoré vzniklo za účelom, pomáhať týmto deťom a ich rodičom, či už finančne, materiálne alebo emocionálne.

 

Novinky

O nás

Pomôcť a podporiť zdravie a telesnú kultúru handicapovaných detí do 25 rokov s telesným, mentálnym, kombinovaným postihnutím a psycho-motorickým zaostávaním či spomaleným psycho-motorickým vývojom.

Dve percentá z dane na Pravda.sk2percentamale

Facebook Denné Centrum

Facebook Pomocníček o.z.

Kontakt

POMOCNÍČEK o.z.
Legionárska 1127/13
926 01  Sereď
Slovenská republika


Telefonické kontakty
Denné centrum: 0949 444 797
Ing. Michaela Miškolciová: 0905 233 467


E-mail
pomocnicek@pomocnicek.sk 

Ochrana osobných údajov