Zavolajte nám: 0905 233 467
Legionárska 1127/13, 926 01 Sereď, Slovenská republika

Blog

Po šiestich rokoch sme sa v tomto predvianočnom zhone rozhodli aspoň trošku vyspovedať našu známu Pomocníčku Adelku Vinczeovú, ktorá nám nielen každoročne moderuje náš ples, ale vždy ochotne poradí, keď potrebujeme.

 

Adelka, pre POMOCNÍČEK si sa stala akousi nepísanou ambasádorkou, patrónkou. Si pri nás od začiatku, poznáš naše aktivity, naše fungovanie, naše skúsenosti, či sú už vydarené viac alebo menej. Za čo sme my traja nesmierne vďační. A teraz vážne, prischli sme aj my Tebe trošku?

 

 

Prischli. Už je to pre mňa akási samozrejmosť a každý rok ma zaujíma, kam ste sa posunuli, čo ste ďalšie spáchali. Ale vlastne aj preto sme v kontakte častejšie, než raz do roka :-)

 

adelka2 

Isto často vnímaš rôzne osudy. Ako Ty spracovávaš pocity s tým súvisiace? 

 

Rešpektujem osud každého človeka a nerada mu dávam nálepky. Ja neviem, prečo si niekto musí prejsť určitou skúškou, prečo rodič musí zažívať čo zažíva, nevidím do vesmírnych pravidiel a všetkých súvisiacich príbehov, preto mi neprináleží tvrdiť , že niečo je strašné, alebo hrozné. Poznám veľa nešťastných ľudí, ktorí majú všetko a naopak. Takže rešpektujem, pozorujem, neľutujem, ale súcitím a snažím sa vyhodnocovať, komu pomoc naozaj pomôže a kto vďaka nej ostane ďalej trčať na jednom bode. 

 

ax1 

Čo robíš Ty sama pre svoje zdravie?

 

Chodím tri krát do týždňa cvičiť, keď sa dá, chodím veľa pešo, mám rada saunu, plávanie, relatívne dosť spím (keď nie je nejaké masakrálne pracovné obdobie), uvedomujem si čo jem a snažím sa vyberať zdravšie alternatívy, nepreháňam to so spoločenskými neduhmi :-)

 

adelka4 

Tento rok sa POMOCNÍČEK rozhodol prestať vyrábať darčekové predmety, ktorých sme už všetci presýtení. Myšlienkami sme sa dostali k tomu, že “stačí začať od seba”, vo všeobecnosti.

Aké máš typy na túto vetu Ty? 

 

Že inde ako od seba sa začať nedá. Nebude ani Slovensko slušné, kým nebudeme slušní my. Lenže problém je ten, že často máme o sebe veľké ilúzie. Najviac to vidno na sociálnych sieťach. Ľudia tam zdieľajú pomaly každé slovo, ktoré povedal Buhda, šíria motivačné vety a hneď v ďalšom statuse opľujú nejakého politika, alebo sa pridajú do žlčovej debaty na facebooku. Takže haló! Od seba! A kde som? Kto som? Ako sa správam? Nie som vlastne presne taký istý ako tí, ktorých kritizujem? Ja často som. Ale už aspoň o tom viem. A keď budem o sebe vedieť, môžem ísť ďalej. Od toho sa potom odvíja všetko. Aj napríklad ohromný odpad zvaný - darčekové reklamné predmety.

 

adelka5 

Nakoľko sa nám blížia Vianoce, veľmi by sme sa tešili, keby si nám zložila krátku prajnú básničku.

 

Anjeliček môj strážniček, 
buď mi aj môj pomocníček.
Cez Vianoce a aj potom, 
ukáž mi, že svet je o tom, 
že sme všetci jedno, 
tak nech nie je nám to jedno. 

Adelke patrí nesmierna vďaka za to, čo pre nás robí. Je na ňu vždy spoľah a pre nás veľa znamená, že za nami stojí. Ceníme si všetok jej čas a ochotu, ktorú nám venuje, vrátane týchto milých odpovedí. Takže, Adelka, aj Tebe šťastné, veselé a pokojné...

 

Otázky Adelke kládla Daniela Matušková.

O nás

Pomôcť a podporiť zdravie a telesnú kultúru handicapovaných detí do 25 rokov s telesným, mentálnym, kombinovaným postihnutím a psycho-motorickým zaostávaním či spomaleným psycho-motorickým vývojom.

Dve percentá z dane na Pravda.sk2percentamale

Facebook Denné Centrum

Facebook Pomocníček o.z.

Kontakt

POMOCNÍČEK o.z.
Legionárska 1127/13
926 01  Sereď
Slovenská republika


Telefonické kontakty
Denné centrum: 0949 444 797
Ing. Michaela Miškolciová: 0905 233 467


E-mail
pomocnicek@pomocnicek.sk 

Ochrana osobných údajov